خانه / سبک زندگی / طرز تهیه حلوا زعفرانی و مجلسی و تزیین آن

طرز تهیه حلوا زعفرانی و مجلسی و تزیین آن

طرز تهیه حلوا زعفرانی و مجلسی و تزیین آن

سبک زندگی,مجله تازه ها,زندگی روزمره,دانستنی ها,طرز تهیه حلوا,اشتیاق زندگی,زیبازیستن

حلوا دسر محبوب ایرانی‌ههست که انواع متفاوتی دارد: حلوای هویج؛ حلوای زنجبیل؛ حلوای آرد برنج؛ حلوای کدو که دارای رنگ و عطر بی مثل ی می باشند .

حلوای مجلسی؛
حلوای ماه رمضان؛
تزیین حلوا
ما در ایـن مطلب قصد داریم طرز ساخته حلوای زعفرانی را به شما آموزش دهیم که ایـن حلوا در مراسم‌های متفاوت طرفداران ویژه خود را دارد و در ماه مبـار ک رمضان می‌تواند زینت بخش سفره‌های افطار شما باشد و کالری و انرژی از دست رفته شما را تامین نماید .

مواد ضروری جهت ساخته حلوای زعفرانی و مجلسی

آرد سفید؛ گندم یا سنگک ۲ پیمانه
روغن مایع ۱/۴ پیمانه
روغن جامد ۲ قاشق غذا‌خوری
پودر هل به میزان لازم

مواد ضروری جهت ساخته شهد حلوا

آب ۱/۲ پیمانه
گلاب ۱/۲ پیمانه
شکر ۱ و ۱/۲ پیمانه
زعفران به میزان لازم

طرز ساخته حلوای زعفرانی و مجلسی

  1. ابتدا آرد را الک بکنید . پس آن را با گرما ملایم تفت دهید تا کمی تغییر رنگ پیدا نماید و بوی خامی آن گرفته شود. مد نظر داشته باشید که آرد بعد از آمیخته شدن با روغن تفت داده می‌شود. لذا ؛ از تفت دادن بیش از حد آرد بپرهیزید. برای اطمینان از گلوله نشدن آرد؛ بعد از تفت دادن ابتدایی؛ مجددا آرد را الک بکنید .
  2. وسط آرد را خالی بکنید . هل؛ روغن مایع و روغن جامد را وسط آرد بریزید و شروع به آمیخته کردن آن‌ها بکنید . آرد را تا جایی که رنگ مطلوب حاصل شود تفت دهید.
  3. در ایـن وهله شهد را آماده نمایید. بدین منظور بایستی آب و شکر را روی گرما ملایم قرار دهید تا ذرات شکر کاملا حل شوند. در انتها زعفران و گلاب را اضافه بکنید و شهد را از روی گرما بردارید.
  4. شهد حلوا را آرام‌آرام به آرد اضافه بکنید و به خوبی آمیخته نمایید تا شربت جذب آرد شود و اصطلاحا حلوا قوام آید.
  5. بعد از ایـن که حلوا کمی خنک شد؛ آن را در ظرف مورد نظـر سرو نمایید و به دلخواه تزیین بکنید .

تزیین حلوای مجلسی و زعفرانی

برای تزیین حلوا؛ بادام پرک شده و یا خلال شده؛ خلال یا پودر پسته؛ گردو خرد شده؛ پودر نارگیل و یا گلبرگ گل گزینه‌های مناسبی می‌باشند.

نکاتی که در وقت پخت حلوا بایستی به آن دقت داشت

  1. بهترین آرد مورد استفاده در ساخته حلوا آرد گندم؛ آرد سنگک؛ آرد‌های غنی شده و آرد سبوس‌دار می‌باشند و در صورت استفاده از ایـن آردها؛ حلوای مغذی‌تری بدست خواهد آمد. نکته قابل دقت ایـن هست که ایـن آرد‌ها نسبت به آرد سفید وقت زیادتری برای تفت‌دادن احتیاج دارند و رنگ آرد سفید به مراتب زیبا‌تر خواهد بود و دارای بافت لطیف‌تری می‌باشد. همین طور آرد برنج و آرد نخودچی در ساخته حلوا های متفاوت استفاده می‌شوند.
  2. برای ساخته حلوای روشن‌تر می‌توانید وقت تفت‌دادن آرد را کمتر بکنید و از میزان زعفران زیادتری در ساخته حلوا استفاده بکنید .
  3. برای اطمینان از گلوله نشدن حلوا؛ آرد را یک بار قبل از تفت دادن آرد و یک بار بعد از تفت دادن؛  الک بکنید .
  4. بهتر آن هست که آرد را به تنهایی تفت دهید و پس به آن روغن را اضافه بکنید ؛ در ایـن صورت تغییر رنگ آرد محسوس‌تر است . همین طور به ایـن نکته مد نظر داشته باشید که بعد از اضافه کردن روغن؛ آرد همچنان تفت داده می‌شود و زیاد تفت دادن آرد سبب تیره شدن رنگ حلوا می‌شود. برای جلوگیری از تیره شدن رنگ حلوا می‌بایست ابتدا یک قاشق از آرد را با کمی روغن آمیخته کنید. با ایـن شیوه تشخیص رنگ حلوا آسان‌تر می‌شود. توصیه ستاره به شما ایـن هست که مدت وقت تفت دادن آرد را کم شدن دهید و چنانچه تمایل به تیره‌تر شدن حلوا داشتید بعد از اضافه کردن روعن حلوا را با روغن زیادتری تفت دهید.
  5. نکته دیگـر در مورد  میزان شیرینی ایـن دسر محبوب است . وقتی که حلوا هنوز داغ هست شیرینی آن بیشتر به نظـر می‌رسد. همین طور برترین شیوه برای اضافه کردن شیرینی به حلوا؛ درست کردن شهد هست و بهتر هست از اضافه کردن شکر به تنهایی بپرهیزید.
  6. برترین راه برای اضافه‌کردن زعفران و گلاب به حلوا ایـن هست که به شهد اضافه شوند. چنانچه میزان شهد کم باشد؛ حلوا بافت منسجمی پیدا نخواهد کرد. نکته با ارزش در مورد شهد ایـن هست که شهد بایستی با دمای گرم به حلوا اضافه شود. چنانچه شهد سرد باشد مخلوط‌کردن حلوا سخت می‌شود و انسجام ضروری میسر نمی‌گردد.
  7. برای ساخته شهد نیازی به قوام آمدن شهد نیست؛ حل شدن شکر در آب به تنهایی کفایت می‌کند.
  8. چنانچه شهد را بیش از حد به حلوا اضافه کردید و حلوا شل شد؛ بهتر هست حلوا را مجددا روی گرما ملایم قرار دهید تا آب اضافی آن تبخیر شود.
  9. چنانچه شل بودن حلوا به دلیل اضافه‌کردن بیش از حد روغن بود؛ توصیه ستاره به شما ایـن هست که میزان دیگـر ی آرد اضافه کـرده و  آن را با حلوا تفت دهید.
  10. بهتر هست از قاشق چوبی براي زدن آرد و شربت استفاده كنيد.
  11. استفاده مناسب از میزان روغن و کره رابطه مستقیمی با کیفیت حلوا دارد. چنانچه بیش از حد از روغن استفاده بکنید ؛ روغن می‌بندد و کم‌تر از معمول استفاده کردن از روغن سبب ترک میل کردن حلوا می‌شود.
  12. روغن جامد به خوب سرخ شدن آرد و پوك شدن آن کمک می‌کند. كره مزه مطلوبی به حلوا می‌دهد و روغن مايع براي براق شدن حلوا استفاده مي‌شود.
  13. برای ساخته حلوا به خصوص در فصل سرد روغن جامد به تنهايي مورد مناسبی نمی‌باشد؛ چون استفاده از روغن جامد سبب سفت شدن حلوا و ظاهر و مزه‌ی بد آن خواهد شد.
  14. برای ساخته حلوا برای صد نفر؛ از ۱۰ پیمانه آرد استفاده نمایید.
  15. نکته انتها ایـن که؛ برای تزیین حلوا؛ اجازه دهید حلوا کمی خنک شود چراکه حلوای گرم به خوبی فرم نخواهد گرفت.

مطلب پیشنهادی

ba3950

با تغذیه شانس پسر دار شدنتان را بیشتر کنید

با تغذیه شانس پسر دار شدنتان را بیشتر کنید راهایی مناسب با تغذیه برای رسیدن …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *